#Gothic_Social

Εσύ ποιος τύπος band member είσαι;

thumbnail Από τότε που ήμασταν παιδιά, φανταζόμασταν πάντα πως ήμασταν μέλη μιας μπάντας, καποιοι τα κατάφεραν έστω και για λίγο να γίνουν μέλη μπάντας / συγκροτήματος / μουσικού project και άλλοι όχι.

Εσύ παιζεις σε μπάντα; Αν παίζεις και δεν ανήκεις σε μια απ' τις παρακάτω κατηγορίες, θα καείς στην κόλαση!


Ο χοντρός

Καταρχήν εξισορροπεί τα πράγματα και κυρίως κάνει τους υπόλοιπους να νιώθουν θεοί. Έχει πάντα πολλές τρίχες στο πρόσωπο και είσαι σίγουρος ότι έχει και στην πλάτη ακόμα και αν δεν τις βλέπεις. Φτιάχνει συνέχεια το μπλουζάκι του στην κοιλία όταν κολλάει επειδή νιώθει άβολα, παρ' όλα αυτά είναι πάντα χαρούμενος και ευδιάθετος. Το γιγάντιο αυτό μάφιν είναι πολύ καλός σ’ αυτό που κάνει, κατά πάσα πιθανότητα επειδή όταν στην εφηβεία οι φίλοι του ασχολιόντουσαν με την Μαιρούλα, εκείνος είχε άπλετο χρόνο να παίζει το όργανο του.

O χοντρός δε πρεπεί να λείπει ποτέ από μια μπάντα. 


Το καλό παιδί

Το καλό παιδί απαγορεύεται να λείπει από μια μπάντα. Είναι ο αφανής ήρωας της μπάντας, είναι πάντα στην άκρη της σκηνής και κοιτάει κάτω ή την κιθάρα του. Δε χτυπιέται, δεν κάνει καραγκιοζιλίκια. Δεν έχει μούσια η δεν έχει βγάλει καν, η μαμά του δεν τον αφήνει να κάνει ταττού (και ο ίδιος δε θα το τολμούσε γιατί σκέφτεται τον πόνο.) Το μαλλί του είναι πάντα το ίδιο και ίσως φοράει και γυαλιά. Κάποιες φορές κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ξεφύγει απ’ το είδος του αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει. Θα τον δεις καμιά φορά να φοράει καρό πουκάμισο ή κάτι τέτοιο, αλλά δε σε ξεγελάει, μένει πάντα το καλό παιδί. 


Ο καραγκιοζάκιας - υπερποζεράς

Ο  φασέος/καραγκιοζάκιας είναι το στολίδι κάθε μπάντας. Είσαι σίγουρος ότι έχει ταττού ακόμα και ανάμεσα απ’ τα δάχτυλα των ποδιών και εννοείται ότι φοράει αμάνικο με κάποια στάμπα πάνω  που να δηλώνει την γαμάτοσύνη του. Μαλλιά και μούσια κομμωτηρίου και φυσικά υπέρμετρο στυλ. Στη σκηνή το μάτι σου τον χάνει, πάει πέρα δώθε πέφτει κάτω, κάνει πιρουέτες, grand jete και όλες τις χορευτικές φιγούρες που ξέρει. Συνήθως είναι ο τραγουδιστής της μπάντας αλλά ακόμα και αν δεν είναι, ο καραγκιοζάκιας δεν πτοείται, μπαίνει μπροστά απ’ όλους και δείχνει ποιος είναι ο αρχηγός. Μετά το λάιβ παρατάει τους φίλους του γιατί έχει να μοιράσει την  ανυπέρβλητη γοητεία του με chicks που την επόμενη έχουν σχολείο.


Ο "τι κάνω εγώ εδώ"

Ο "τι κάνω εγώ εδώ"  δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος ότι είναι μέλος της μπάντας. Ανηκει σε "άλλο μουσικό ειδος".
Είναι π.χ. Dj σε Heavy Metal μπάντα, μπουζουξής σε Hip-Hop συγκρότημα, Ροκάς σε παραδοσιακή κομπανία, ή ακόμα και ο ασχετός που τον εβαλαν να κανει ότι παίζει πλήκτρα έτσι για να φαίνεται οτι το συγκροτημα δεν ειναι one man project. Συνήθως τον καταλαβαίνεις εύκολα απ το στυλ. 


Ο Σκληρός

Ο σκληρός είναι πάντα μεγαλύτερος σε ηλικία απ τους υπόλοιπους. Είναι συνοφρυωμένος όταν παίζει και έχει νεύρα, συνήθως επειδή κάτι πήγε στραβά στο λάιβ αλλά ποτέ μα ποτέ δε φταίει αυτός. Δεν άκουγε καλά, τον στράβωναν τα φώτα, τον γαργάλισε ένας δεινόσαυρος στα κρυφά και μπερδεύτηκε και άλλες τέτοιες γκομενοδικαιολογίες.  Παίζει πάντα χωρίς μπλούζα γιατί ζεσταίνεται και μετά το λάιβ πίνει για να ξεχάσει.


Ο Βρωμύλος

Ο βρωμύλος αποτελεί αξία σε οποιαδήποτε παρέα έτσι και αλλιώς. Αλλά αν μια μπάντα δεν έχει τον βρωμύλο της, δε μπορεί να είναι αξιοσέβαστη μπάντα. Εντάξει ναι στο λάιβ όλοι θα ιδρώσουν απ' τα πέρα δώθε αλλά ο βρωμύλος θα μυρίσει κιόλας. Οχι, δεν κατάλαβες καλά. Ο τύπος θα μυρίσει τόσο ώστε να μπορείς μόνο απ' τη μυρωδία να ακολουθήσεις τη διαδρομή που έκανε στο χώρο την τελευταία μια ώρα. Ο βρωμύλος δεν έχει κάποια συγκεκριμένη εξωτερική εμφάνηση. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε και να κάνει οτιδήποτε, αρκεί να μυρίζει. Πολύ.


Η ποζερογκόμενα

Απλά μία προσαρμοζόμενα, μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στη μπάντα αλλά μπορεί να είναι και εντελώς διακοσμητική, άλλα όπως και να έχει καλό είναι να υπάρχει ώστε να τραβάει τα αντρικά βλέμματα, συνήθως είναι fashion victim και έχει βάλει τα δυνατά της ώστε να "ταιριάξει" με το περιβάλλων, υπάρχει όμως και η περίπτωση να είναι το αντίστοιχο του "τι κάνω εγώ εδώ" σε γυναίκα, και αυτό είναι πολύ συνηθισμένο.
 
Χαρά bunt Κυριακοπούλου

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press